sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Singapore day 1 - part 1

Vieläkö siellä on joku, jota kiinnostaa meidän loppureissu ja Singapore? Tarinaa tulee nimittäin aika pahasti jäljessä, pahoittelut siitä!

Singaporen keskustaa. Meidän hotelli on tuo sininen merkki ja Singapore Flyer on punainen.

Lähdimme siis Brisbanesta sunnuntaina 24. maaliskuuta päivälennolla Singaporeen. Olimme Singaporessa perillä illalla klo 19.00 ja taksimatkan jälkeen löysimme itsemme kivasta hotellihuoneesta. Emme lähteneet enää loppuillasta minnekään, vaan kävimme ajoissa nukkumaan, jotta olisimme pirteitä seuraavana aamuna.

Meidän hotellihuone
Haha! Aasiassa sängyt on mitoitettu vähän erilailla :)

Ensimmäinen päivä Singaporessa alkoi hotellin aamiaisella. Se oli meille ensimmäinen hotellin aamiainen Aasiassa ikinä ja seisovasta pöydästä löytyi monta erikoista ruokaa verrattuna länsimaisiin aamiaisiin. Paistettua riisiä, paistettuja nuudeleita, hoisin-kastikkeella maustettuja kanankoipia ja lisäksi muutamia länsimaisia perinnejuttuja: papuja, nakkeja ja paahtoleipää. Juoma-automaatti oli mieletön, sillä siitä sai vaikka minkälaisia erilaisia kuumia juomia. Itse ihastuin Teh Tarik -nimiseen teejuomaan, jossa oli mm. kondensoitua maitoa joukossa.

Hotellin aamiainen

Aamupalan jälkeen lähdimme kävelemään kohti keskustaa. Heti, kun astuimme hotellin ovista ulos, tunsimme kuuman ja kostean ilman kasvoillamme. Vaikka kello oli vasta vähän aamulla, ilma oli jo pienen kävelemisen jälkeen tukalan kuuma (Ericin mielestä kylläkin miellyttävä...). Kävelimme pitkin Victoria Streettiä ja ihmettelimme rakennuksia ja ohi käveleviä ihmisiä.

Meidän hotelli, Santa Grand Hotel Bugis

Meidän hotelli sijaitsi tämän näköisellä alueella.
Meidän lähin metroasema oli Bugis Junction ostarin vieressä.

Kuumuuden keskellä piti muistaa juoda jatkuvasti!

HIENOJA!

Kun pääsimme Bras Basah Roadille, jatkoimme matkaa sitä pitkin kaakkoon. Päätimme kävellä Singapore Flyer -nimisen jättimäisen maailmanpyörän luokse, sillä sieltä lähtisi turistibusseja ympäri kaupunkia. Singapore on niin suuri ja nähtävää on paljon, joten ajattelimme bussin helpottavan vähän urakkaa sekä antavan hyvän kokonaiskuvan kaupungista.

Näin kauniilla kujilla oli ilo kävellä :)
Yksi Singaporen tunnetuimmista rakennuksista. Erikoinen...

Kasvillisuutta oli joka puolella!

:)

Siis ihan joka puolella!


Kun saavuimme Singapore Flyerin luokse, meille oli jo selvinnyt se tosiasia, että Singapore on valtava kaupunki ja sen näkemiseen tarvitaan useampi päivä. Kiersimme maailmanpyörän juurella ja ihmettelimme sen kokoa. Se on maailman suurin (165m) ja mahtava! Liput maksoivat suhteessa aika paljon (muistaakseni n. 20€/hlö), kun muuten Singaporessa on halpa hintataso. Tietysti Lontoon maailmanpyörä on paljon kalliimpi. Meistä kumpikaan ei viihdy korkeissa paikoissa, joten jätimme kierroksen yläilmoissa seuraavaan kertaan. Kiertelimme aluetta ympäriinsä. Pyörän juurella on suuri rakennus täynnä ruokakojuja ja kahviloita sekä erilaisia turistikojuja.

Singapore Flyer


Menimme FunVeen toimistoon ja ostimme liput Hop On/Hop Off -bussiin. Lippu maksoi n. 11€/hlö koko päiväksi ja samalla lipulla pääsi kaksi erilaista reittiä pitkin kaupunkia. Vihreä reitti keskittyi kaupunkiin ja punainen kulki Sentosan saareen ja takaisin. Ensimmäiseksi hyppäsimme vihreän reitin bussiin ja lähdimme kiertämään keskustan laitoja.

Sillan yli Singapore Riverin eteläpuolelle.

Kasvit ruukuissa ison tien keskellä :)
Hauska rakennus!

Kasvillisuutta aina vaan :)

Tässä käännytään Orchard Roadille, kaupungin suurimmalle ostoskadulle.


Bussimatka kesti tunnin verran, jonka jälkeen olimme taas takaisin maailmanpyörän juurella. Kävimme haukkaamassa nopeasti lounasta Subwayssa, koska ulkopuolella seissyt mainos halvoista hinnoista veti meitä puoleensa. Tietysti pitäisi syödä maassa maan tavalla, mutta ei voitu vastustaa kiusausta... Täytetty 15cm patonki juoman kanssa maksoi vain $5 eli n. 2,60€. Ei hullumpaa :)


Lounaan jälkeen hyppäsimme saman tien punaisen reitin bussin kyytiin kohti Sentosan saarta, mutta siitä kerron lisää sitten seuraavassa postauksessa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti