maanantai 22. huhtikuuta 2013

Singapore day 1 - part 3

Singapore Botanic Gardens on 74 hehtaarin kokoinen kasvitieteellinen puutarha keskustasta länteen. Se avattiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1859. Singaporen Botanic Gardens on ainoa lajiaan maailmassa, joka on auki vuoden jokaisena päivänä aamusta klo 5 aina keskiyöhön saakka. Singaporen kasvitieteellisessä puutarhassa on 6 hehtaarin kokoinen alue aitoa trooppista sademetsää. Singapore on toinen kahdesta kaupungista maailmassa, jossa on sademetsää kaupungin rajojen sisäpuolella (toinen on Rio de Janeiro). Singapore Botanic Gardensin kuuluisin nähtävyys on National Orchid Garden, 3 hehtaarin kokoinen orkideatarha, jossa on yli 1000 lajia ja 2000 hybridiä.
Keltainen merkki on Singapore Botanic Gardens.

Saavuimme Singapore Botanic Gardensiin iltapäivällä. Sisäänpääsy oli ilmainen (paitsi orkideatarhaan) ja lähdimme heti kiertämään pitkin kävelyteitä. Meillä ei ollut kovin paljon aikaa ennen pimeän tuloa ja jalkoja alkoi jo särkeä, mutta halusimme nähdä muutaman alueen kunnolla. Koko suuri alue oli mielettömän kaunis ja vihreä! Olemme kiertäneet tämän puolen vuoden aikana paljon kasvitieteellisiä puutarhoja, ja tämä oli ehkä kaikista vaikuttavin. Voi olla, että trooppisella sademetsällä oli jotain tekemistä sen kanssa :)

:)

Sademetsässä

Kun olimme kiertäneet jonkin aikaa ja poikenneet sademetsään, tulimme orkideatarhan portille. National Orchid Garden oli ainoa maksullinen alue koko Botanic Gardensissa, mutta maksu oli vain muutaman euron. Astuimme portista sisään ja tiesimme jo heti ensimmäisen vilkaisun jälkeen, että tämän puutarhan halusimme kiertää kokonaan viimeistä kulmaa myöten. Uskomaton paikka! Aivan kuin jostain sadusta :) En jaarittele enempää, vaan annan näiden kymmenien kuvien puhua puolestaan:

Ei, tämä ei ole kiinalaisen riisinviljelijän hattu, vaan jonkinlainen kasvi...


Huh! Oliko vähän liikaa kuvia? Voin kertoa, että tässä oli vain murto-osa tuolla otetuista kuvista. Niinpä... Sanat eivät riitä kuvailemaan koko puutarhaa. En siis aio edes yrittää. Jokaisen pitää mennä itse paikan päälle kokemaan koko loisto :) Lähdimme jälleen matkaan vihreän reitin bussilla ja päädyimme keskustaan Victoria Streetin kulmaan. Siitä jatkoimme jalan pohjoiseen kohti hotellia. Pysähdyimme Bugisin metroaseman kohdalla ostamaan mehukojusta tuorepuristetut hedelmämehut ja jatkoimme sivukadulle etsimään ruokapaikkaa. Hetken kierreltyämme löysimme paikallisten suosiman (pitkät jonot!) pienen ravintolan, Qi Ji Cafen. Ravintola oli kuin pikaruokala: annos tilattiin kassalta ja se valmistettiin heti odottaessasi jonossa. Meillä ei ollut minkäänlaista kokemusta singaporelaisesta ruuasta, emmekä muistaneet enää matkaoppaissa kehuttuja "kansallisruokia", joten tilaamisessa meni hetki. Kaksi annosta, yksi sivuannos sekä juomat maksoivat yhteensä $11,80 eli n. 7€. Näin halpaan syömiseen voisi vaikka tottua :)

Suosittu mehukoju, joka aukesi aina illaksi. Mehut n. 0,60-1,20€.

Mansikka- ja kiivimehu :)

Qi Ji Cafe

Ericin Mee Rebus

Sonjan Laksa

Yhteinen lisuke, Popiah-rulla (popiah = fresh spring roll)

Kun olimme syöneet mahat täyteen herkullista ruokaa, lähdimme kohti hotellia. Onneksi olimme jo lähellä, sillä jalat tekivät jo kuolemaa pitkän päivän jälkeen. Päivän aikana tuli käveltyä n. 10 kilometriä. Uni tuli kyllä nopeasti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti