maanantai 22. huhtikuuta 2013

Singapore day 1 - part 2


Lounaan jälkeen hyppäsimme heti punaisen reitin bussin kyytiin, joka vei meidät Sentosalle. Sentosa on pieni saari Singaporen saaren eteläpuolella. Saarelle pääsee sekä autolla että metrolla siltaa pitkin. Sentosa on suosittu varsinkin turistien keskuudessa, sillä koko saari on täynnä tekemistä joka lähtöön. Universal Studios -teemapuisto on yksi koko Singaporen suosituimmista nähtävyyksistä. Saarella on myös monta uimarantaa, jotka vetävät puoleensa paljon kävijöitä ympäri vuoden.

Taidetta Singapore Riverin eteläpuolella.

Siltaa pitkin Sentosan saarelle.

Meille riitti tällä kertaa vain maisemien ihailu bussin kyydistä. Universal Studios olisi varmasti ollut kokemisen arvoinen, mutta meillä ei vain yksinkertaisesti ollut aikaa (tai rahaa) mennä sinne. Siellä olisi kulunut varmasti helposti koko päivä. Päätimme jättää sen seuraavaan kertaan ja jatkoimme bussilla matkaa takaisin keskustaan.

Aika dramaattinen taivas :)

Raffles Hotel. Singaporen vanhin ja kuuluisin hotelli ja samalla yksi päänähtävyyksistä.
Se rakennettiin vuonna 1887 ja nimettiin Singaporen perustajan Thomas Stamford Rafflesin mukaan.
Hotellissa on 104 sviittiä.

Punainen bussireitti kesti myös noin tunnin ja sen jälkeen olimme taas takaisin Singapore Flyerin luona. Seuraavaksi lähdimme jälleen vihreän reitin bussilla, mutta jäimme pois muutaman pysäkin jälkeen heti Singapore Riverin ylityksen jälkeen.

Punainen merkki on Singapore Flyer ja vihreä on Merlion Park.

Kävelimme bussipysäkiltä takaisin päin kohti Singapore Riveriä. Poikkesimme Clifford Pier -nimiselle laiturille ihailemaan maisemia lahdelle. Ilma oli kuuma ja aurinko paistoi lakkaamatta pilvettömältä taivaalta. Clifford Pier tarjosi hienot näkymät lahden yli ja pääsimme ihailemaan taas hauskannäköistä suurta rakennusta, jossa on kuin olisi laiva tai sukellusvene katolla. Tuo rakennus on Marina Bay Sands hotellikasino ja viihdekeskus, joka valmistui vuonna 2010. Valtavassa rakennelmassa on lisäksi mm. ostoskeskus, kaksi teatteria, museo, huippuravintoloita sekä luistelurata. Laivannäköinen osa tornien katolla on SkyPark, jossa on mm. 150 metriä pitkä ääretön allas. Tuonne hotelliin menemme sitten seuraavalla reissulla... :)

Penkkitaidetta :)
Art Science Museum


Sitten saavuimmekin One Fullerton -rakennuksen luokse, jonka luona on yksi Singaporen kuuluisimmista nähtävyyksistä, Merlion Park. One Fullerton ja Merlion Park sijaitsevat aivan Singaporen CBD:n (Central Business District) vieressä. Merlion, alueen turistimagneetti, on vuonna 1972 paikallisen veistäjän tekemä patsas, joka syöksee vettä auki olevasta kidastaan. Patsas on 8,6m korkea ja se painaa 70 tonnia. Sen ruumis on tehty sementistä, iho posliinilaatoista ja silmät punaisista pienistä teekupeista. Suuren Merlionin takana on pienempi 2m korkea pentu. Merlion on myyttinen otus, jolla on leijonan pää ja kalan ruumis. Se on Singaporen maskotti ja symboli. Merlion Parkissa käy vierailijoita joka vuosi miljoona. Vuonna 2009 salama iski Merlioniin ja siitä putosi paloja irti, jotka korjattiin nopeasti.

Merlion
Pentu-Merlion

Jääteet mukaan :)


Kävelimme Merlion Parkista takaisin bussipysäkille ja hyppäsimme jälleen vihreän reitin bussin kyytiin. Istuimme kyydissä puolisen tuntia, kunnes saavuimme Singapore Botanic Gardens -pysäkille ja jäimme siinä pois. Seuraavat pari tuntia aioimme viettää käyskennellen suuressa puistossa ja kuuluisassa orkidea-puutarhassa. Siitä pian lisää!

Singapore River


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti