lauantai 20. lokakuuta 2012

Big Bus Tour

Tänään oli ensimmäinen kokonainen päivä Hong Kongissa. Aamu alkoi Starbucksissa ISOJEN teemukien äärellä. Taivas oli lähes pilvetön, mikä lupaili kuumaa päivää.


Päivän teema oli sightseeing ja suuntasimme heti aamiaisen jälkeen satamaan Big Bus Tourin pisteeseen. Olimme hankkineet jo Suomesta liput punaiselle reitille, mutta jotenkin ihmeellisesti myyjätäti sai meidät vakuuttuneeksi, että tarvitsemme lisäksi myös sinisen JA vihreän reitin. Ja Night Tourin. Jep jep... Toisaalta ihan hyvä, sillä huomasimme myöhemmin, että se punainen reitti oli kaikista tylsin.


Päivä menikin sitten mukavasti juostessa bussista toiseen. Kyse oli semmoisista Hop-On Hop-Off -busseista, mutta ei siinä kyllä kerinnyt paljon pysähtelemään, kun kaikki reitit piti käydä läpi. Ensimmäinen reitti vei Stanleyyn, pieneen kylään, joka sijaitsee saaren eteläosassa. Kapea tie mutkitteli vuoristossa ja maisemat olivat henkeäsalpaavan kauniita. Stanleyssa vietimme pari tuntia kierrellen markkinoita ja syöden lounasta. Aika kului liian nopeasti ja piti kiirehtiä bussiin, jotta ehtisimme seuraaville reiteille.


Ehdimme juuri minuutilleen käymään loput reitit läpi ja viimeisenä oli hieno Night Tour. Sonja tosin missasi osan siitä, kun torkkui bussissa. Rankka päivä takana. Night Tour kiersi Kowloonin puolella illan pimetessä ja lukuisten mainostaulujen ja valojen syttyessä.

Onnistuimme löytämään kaikki kadonneet hongkongilaiset...
Night Tour huipentui Kowloonin rantaan Avenue of the Stars -kadulle, josta pääsimme seuraamaan maailman hienointa valoshow'ta "Symphony of the Lights", Hong Kongin saaren ja Kowloonin yhteistä suurta näytöstä. Se näytetään joka ilta klo 20.00 alkaen ja kadut täyttyvät ihmisjoukoista, jotka saapuvat katsomaan sitä. Täydellinen lopetus päivälle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti