maanantai 22. lokakuuta 2012

Lantau Island

Tänään teimme päiväretken Lantaun saarelle, joka on noin puolen tunnin metromatkan päässä Hong Kongin keskustasta. Saari on erittäin harvaan asuttu ja suurimmaksi osaksi luonnon tilassa. Metroasemalta matka jatkui yli 5km pituisella köysiradalla, josta saimme ihailla mahtavia maisemia.


Cable Car vei meidät pieneen Ngong Pingin kylään, jossa oli paljon turisteille tehtyjä ravintoloita ja kauppoja. Kylästä lähti monia kävelyreittejä vuoristoon sekä polkuja nähtävyyksille. Varmasti kuuluisin nähtävyys Lantau Islandilla on maailman suurin pronssinen Giant Buddha patsas, jolla on korkeutta 34 metriä. Huipulle kiivetään 268 porrasta paahtavan auringon alla.


Vartin kävelymatkan päässä buddhapatsaasta on Wisdom Path. Polku, jonka varrella on 38 puista pylvästä. Niihin on kirjoitettu kalligrafialla pyhiä tekstejä.


Lähellä Giant Buddhaa on kaunis luostari, Po Lin. Se on Hong Kongin suurin buddhalainen temppeli ja merkittävä pyhiinvaelluskohde kaupungin buddhalaisille. Rakennukset ovat erittäin kauniita ja koko paikkaa ympäröi vahva suitsukkeiden tuoksu.

Vähän isomman ihmisen suitsukkeet...

Lantaun saarella kului melkein koko päivä johtuen suureksi osaksi turistien aiheuttamista jonoista. Sunnuntai ei ole ehkä paras mahdollinen päivä nähtävyyksille. Illalla menimme metrolla Wan Chain alueelle etsimään hyvää ruokapaikkaa sekä kiertämään joitakin kauppoja. Wan Chai sekä Causeway Bay ovat selvästi paikallisten suosiossa iltaisin. Joka paikka vilisi kiinalaisia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti