perjantai 19. lokakuuta 2012

Hong Kong

Hong Kong on mieletön kaupunki! Joka paikka täynnä pilvenpiirtäjiä, valotauluja ja mainoksia. Toisaalta myös perinteinen kiinalainen kulttuuri on selvästi esillä joka puolella: pienet ravintolat, katukojut ja rohtomyyjät täyttävät ahtaimmatkin kadut.


Löydettyämme hotelliin ja pienen lepotauon jälkeen oli aika valloittaa kaupungin kadut. Ihmisvilinä Hong Kongissa on jotakin uskomatonta! Niin kapeilla kujilla kuin suuremmilla kaduilla ihmismassat vyöryvät tasaisena virtana eteenpäin ja välillä vähän muihinkin suuntiin. Liikenne on vasemmanpuoleinen, kuten Isossa-Britanniassa, mutta jalankulkijat puokkoilevat miten sattuu. Paikalliset ovat tietenkin tottuneet kulkemaan jotenkin sujuvasti ja turistit aiheuttavat kaaoksen.


Ravintolat ja ruokakojut, niistä on Hong Kong tehty! Ruoka on isossa osassa kiinalaista kulttuuria ja täällä sen todellakin huomaa. Matkakirjat kehottavat kulkemaan Sohon alueelle hyvän ruuan perässä ja sinne me lähdimme etsimään päivällistä. Pienet kadut ja kujat muistuttavat paljon toisiaan ja kiersimme hyvän aikaa ympyrää. Yksi pieni ravintola oli täynnä ja sinne päätimme mekin tunkea sisään. Söimme isot kulholliset nuudeleita, Eric naudan ja Sonja jättirapu-wontonien kanssa. Hintaa aterialla veden kanssa oli yhteensä 49HKD eli alle viisi euroa! Myöhemmin huomasimme, että se ravintola ei ollut edes halvimmasta päästä. Täällä ei todellakaan tarvitse paljoa rahaa elääkseen.


Loppuillan tai niin kauan kuin jaksoimme, kiertelimme hotellin lähiseutua ja ihmettelimme kaikkia kojuja ja pieniä kauppoja. Lopuksi haimme 7 Eleven -kiskalta juotavaa huoneeseen ja raahauduimme jyrkkiä portaita pitkin hotellille. Se sijaitsee kyllä todella korkealla! Pohkeet ihan maitohapoilla...


Nyt nukkumaan ja heti aamusta sightseeing-bussin kyytiin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti