sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Big Mango

Lauantaina lähdimme Townsvillestä taas etelään. Halusimme palata Airlie Beachille viettämään enemmän aikaa, sillä näimme viimeksi vasta pintaraapaisun tuosta ihanasta paikasta. Jatkoimme taas ykköstietä pitkin ja pysähdyimme pienessä kaupungissa, Bowenissa. Bowen on valtatien varrella matkalla Airlie Beachille n. 200km Townsvillestä.

"Bowenwood" :)

Kävimme Bowenissa backpackerien hostellissa kysymässä töitä, mutta kummallekaan ei tullut yllätyksenä, että siellä oli sama tilanne kuin 100km pohjoisemmassa Ayrin kaupungissa. Sielläkin sadot myöhästelivät. Bowen on kuuluisa juuri mangoistaan ja niitä olisimme halunneet päästä keräämään. Ei voi mitään. Meillä ei ole aikaa jäädä odottelemaan, kun kukaan ei osaa edes sanoa, kauan se odotus kestäisi.

Lähdimme Bowenista kohti Airlie Beachia. Pysähdyimme vielä turisti-infossa, Big Mangossa, jossa oli myös pikkuinen majapaikka. Australiassa on ainakin kolme "isoa hedelmää", jotka tiedämme. Bowenin Big Mango, Nambourin Big Pineapple (siellä kävimme tutustumassa vuonna 2010) ja Coffs Harbourin Big Banana. Eric muistelee, että niitä olisi vielä pari lisää, mutta ei ole varma. Niitä on hauska bongailla matkan varrella :)

Big Mango katosi näkyvistä (mutta ei liian nopeasti, koska se on VALTAVA), kun kaarsimme Airlie Beachin suuntaan. Oli jo kova kiire päästä takaisin tuttuihin maisemiin Whitsundayn alueelle. Siellä pysymme varmasti ainakin viikon!

Big Mango

Mangosorbettia, NAM!

Kaunokainen :)



1 kommentti:

  1. Yes - Big Banana on minulle erityisen rakas lapsuudesta - vaikkakin näin aikuisena se ei näyttänyt niiiiin suurelta.. Odottelen siis kuvaa myös siitä, -sari-

    VastaaPoista