tiistai 20. marraskuuta 2012

Kenguruita ja krokotiileja

Maanantai aamuna heräsimme vesisateeseen ja koko yön oli satanut. Onneksi teltta piti hyvin vettä! Aamutouhujen jälkeen sade lakkasi sopivasti ja aurinko alkoi pilkistää pilvien takaa. Päätimme käyttää hieman viileämpää ilmaa hyväksi ja suunnata alueen suurimpaan eläintarhaan, Cairns Tropical Zoo. Ajatus viileämmästä päivästä jäi haaveeksi, kun kaarsimme eläintarhan parkkipaikalle; aurinko helotti pilvettömältä taivaalta ja lämpötila kohosi nopeasti yli 30 asteeseen.

Torkkuvan cockatoon alla oli kyltti: "Watch out, I swear!"
Ehdimme eläintarhaan juuri sopivasti kenguruiden ruokinta-aikaan. Monissa Australian eläintarhoissa pääsee aitaukseen ruokkimaan kenguruita ja kulkemaan niiden joukossa. Kenguruiden kanssa vierähti aika nopeasti ja pian olikin jo aika ruokkia pelikaaneja.

Kun pelikaanit oli ruokittu, menimme katsomaan Free Flight Bird Showta, jossa esiteltiin erilaisia paikallisia lintuja. Vaikuttavin pöllöjen ja haukkojen lisäksi oli hieno kotka. Se liisi kauniisti katsomon yli ja sai kamerat räpsimään villisti. Lintushown jälkeen kävimme lounaalla ja jatkoimme kulkemista ympäri eläintarhaa.

Kookaburra-pariskunta
Koalaa väsytti
Viimeiseksi menimme katsomaan taas yhden käärmeshown. Jokin noissa vetää selvästi meitä puoleensa... Käärmemies esitteli liskoja ja erilaisia käärmeitä ja antoi yleisön silittää boakäärmettä. Kun show oli ohi, kävimme matelijatalossa tutustumassa vielä myrkyllisiin käärmeisiin ja hienoihin liskoihin. Matelijatalon jälkeen oli jäljellä enää krokotiilit. Eläintarhassa oli yli kymmenen erilaista ja -kokoista krokotiilia ja aitauksien kiertämiseen meni hyvän aikaa.

Maailman isoin python (ei muisteta lajia), joka oli juuri syönyt jotain isoa. Kyltissä luki, että tämmöinen python on syönyt jopa ihmisiä!
Krokojen jälkeen suuntasimme Cairnsin hiekkarannoille. Siitä lisää myöhemmin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti