perjantai 9. marraskuuta 2012

Kalareissu

Tiistaina Ericillä oli aikainen herätys, kun lähti sedän kanssa kalaan. Klo 4.45 sängystä ylös ja 5.30 oltiin jo vesillä. Ensimmäiseksi käytiin pumppaamassa yabbit (syöttiravut) hiekkapankolta. Ne elävät hiekassa n. puolen metrin syvyydessä ja ne pumpataan esille suurehkolla imupumpulla. Syöttinä ne toimivat aivan kuten madot Suomessa.



Olimme kalassa Broadwater nimisellä sisälahdella. Saaliiksi saimme kolmen tunnin aikana noin kymmenen pientä kalaa, jotka päästimme menemään. Suuria kaloja ei tällä kertaa tullut, mutta päätimme että seuraavan kerran täytyy mennä beachille kalaan, jotta saadaan jotain syötävää.


Lämpötila oli aamulla 8 aikaan jo lähellä +30C ja aurinko tuntui niin polttavalta, että oli pakko laittaa vielä ylimääräisiä vaatteita suojaamaan vitivalkoista ihoa.

Täällä kevät on meduusojen aikaa


Vesi oli niin täynnä suuria sinisiä meduusoja, että koko ajan ajettaessa eteenpäin kuului töminää, kun ne osuivat veneeseen. Nämä siniset meduusat eivät kuulemma ole vaarallisia, toisin kuin pohjois-Australiassa asustava Box Jellyfish (suomeksi tylsästi laatikkomeduusa), joka on yksi maailman myrkyllisimmistä olioista.


Illalla piti tyytyä syömään makkaraa kalan sijaan. Toivottavasti parempi kalaonni seuraavalla kerralla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti