tiistai 6. marraskuuta 2012

Carrara Markets

Sunnuntaina heräsimme aikaisin aamulla ja suuntasimme porukalla kirpputorille. Paikalliset käyvät paljon isoilla kirpputoreilla, car boot sale, mitkä järjestetään parkkipaikoilla. Joka kuukauden tietty sunnuntai kirpputori on aina tietyssä paikassa ja seuraavana toisessa ja joka kuukauden alussa kierros alkaa alusta.

Täällä kirpputoreille lähdetään Suomen mittapuun mukaan todella aikaisin aamulla, klo 6.00 on jo täysi tohina parhaissa pöydissä. Myyntitavara on samanlaista kuin Suomessa: vaatteita, astioita, kirjoja, leluja, huonekaluja jne. Emme etsineet mitään tiettyä, mutta löysimme loistavan alumiinisen taittopöydän mukaan reissuun.


Kun olimme kiertäneet tarpeeksi, päätimme jatkaa matkaa tunnettuun markkinapaikkaan, Carrara Markets. Olimme perillä niin aikaisin, että suurin osa kojuista oli vielä kiinni, joten istuimme kahvilaan syömään aamiaista. Carrara Markets on iso torialue, mikä koostuu isosta hallista täynnä kojuja sekä ulkopuolella olevista kujista täynnä erilaisia kauppapaikkoja. Ihmisvilinä on mieletön, sillä Carrara vetää puoleensa niin paikallisia kuin turistejakin. Se on avoinna vain viikonloppuisin, mikä vaan lisää tungosta. Kojuissa myydään kaikkea maan ja taivaan välillä: vaatteita, käsitöitä, koriste-esineitä, tauluja, koruja, aurinkolaseja, leluja, ruokaa yms. Tietysti mukaan mahtuu myös kopiotuotteiden myyjiä sekä muita epämääräisiä kauppaajia. Hinnat vaihtelevat paljon ja useissa kojuissa on tinkimisvaraa.


Satuimme juuri sopivasti paikalle, kun matelija-näytös oli alkamassa. Käärmemies esitteli isoja kuristajakäärmeitä ja erittäin myrkyllisiä käärmeitä sekä upeita liskoja. Hän kertoi, mitä tehdä, jos kohtaa luonnossa käärmeen ja mitä sitten, jos saa pureman. Hyödyllisiä taitoja, jotka on hyvä osata, kun liikkuu Australian metsissä. Show kesti n. 10 minuuttia, minkä jälkeen sai ottaa kuvia itsestään käärme kaulassa (ei se myrkyllinen kuitenkaan) tai lisko sylissä. Jostain syystä kukaan meidän seurueesta ei lämmennyt ajatukselle...


Koko torialueen kiertämiseen menee monta tuntia ja eksyminen on hyvin mahdollista. Pieniä kojujen välisiä kujia menee joka suuntaan ja monet kaupat näyttävät helposti toisiltaan. Emme jaksaneet kiertää läheskään kaikkia paikkoja läpi ja lähdimme kotiin hyvissä ajoin ennen pahimman ruuhkan alkamista. Muuta ei lähtenyt meidän mukaan kuin hopeasormus Sonjalle. Se ostettiin samalta hopeasepältä kuin meritähti-kaulakoru kaksi vuotta aikaisemmin. Carrara Markets on tutustumisen arvoinen paikka, varsinkin jos yhtään tykkää kierrellä tutkimassa pieniä kojuja.

Moro!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti