sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Cairns

Torstaina oli vuorossa sightseeing Cairnsin keskustassa. Jätimme auton parkkiin yhdelle pääkaduista ja jatkoimme matkaa kävellen. Ilma oli jo kuuma ja kostea, vaikka oli vasta aamu. Cairns on pieni kaupunki, jossa asuu n. 156 000 ihmistä. Cairnsin keskusta on myös aika pieni, mutta sieltä löytyy paljon nähtävää. On kahviloita, ravintoloita, kauppoja ja turisteille retkimyyntipisteitä pitkissä riveissä.

Kävimme taidemuseossa katsomassa Goyan näyttelyn.

Cairns sijaitsee tasangolla korkeiden vuorten ja Korallimeren ympäröimänä. Yksi pääelinkeinoista on matkailu ja koko alue vetää puoleensa paljon turisteja. Trooppisen luontonsa ja varsinkin Suuren valliriutan ansiosta Cairns on suosittu lomakohde. Monet turistit tulevat tänne talviaikaan, sillä silloin lämpötila ei kohoa yli 30 asteen ja sateita on harvassa. Kesällä ilma on kuuma ja sadekauden vuoksi erittäin kostea. Cairnsissä sataa vettä keskimäärin 2015,9mm vuodessa (vertaa: Suomen sateisimmissa kaupungeissa sataa 700mm vuodessa).


Cairnsin keskustassa meren rannalla on keinotekoinen laguuni (aivan kuten Airlie Beachillä), eikä siellä ole muuta uimarantaa. Uimarannat sijaitsevat kaupungin pohjoisosassa automatkan päässä keskustasta.

On lämmin!

Rantaesplanadi

Kun olimme kiertäneet tarpeeksi ja syöneet lounasta, päätimme lähteä ajamaan kohti Mareebaa, pientä kaupunkia vuoristossa Cairnsistä länteen. Matkaa sinne on n. 70km. Mareebassa on lukuisia farmeja, joissa kasvatetaan mm. mangoja ja limejä. Kävimme kysymässä töitä paikallisessa työvoimatoimistossa, jossa kuulimme, että sato on jo muutaman viikon myöhässä. Jätimme yhteystietomme ja he lupasivat ottaa yhteyttä, kun työt alkavat. He eivät osanneet sanoa, kauan vielä kestää, mutta odottelemme viikon verran ja sitten lähdemme muualle.

Maisemia matkan varrelta Mareebaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti