lauantai 9. helmikuuta 2013

Adelaide day 1


Adelaide on South Australian pääkaupunki ja koko Australian 5. suurin kaupunki. Se perustettiin vuonna 1836 ja tänä päivänä siellä on n. 1,26 miljoonaa asukasta. Adelaidessa vallitsee välimerenilmasto ja pakkaset sekä lumisateet ovat harvinaisia.

Olimme Adelaidessa vähän liian ajoissa, sillä hotellihuoneen sai vasta kahdelta. Ajoimme ensin hieman sivuun keskustasta ja lentokentän vieressä olevaan Harbour Town -ostoskeskukseen. Tapoimme aikaa tunnin verran ennen kuin suunnistimme takaisin keskustan liepeille. Saavuimme pieneen hotelliimme kahden aikaan ja saimme avaimet huoneeseen. Se oli pieni ja ihan perushuone. Emme tietenkään odottaneet muutakaan, sillä se oli varmaan halvin hotelli koko Adelaidessa... Pienen hengähdystauon jälkeen lähdimme kävelemään kohti ydinkeskustaa.


Hotelli oli hyvällä paikalla n. 1,5 kilometrin päässä ydinkeskustasta. Ihan kulman takana oli Chinatown, joka oli pieni, mutta kiva alue. Chinatowneissa on aina meidän mielestä parhaimmat (ja halvimmat) ravintolat, ja muutenkin viihdymme niissä aina hyvin. Ihan Chinatownin vieressä oli ruokataivas Central Markets, joka oli kauppahalli täynnä hedelmä-, liha- ja kalakojuja sekä erilaisia erikoistuotteita myyviä kojuja, kuten kahvi- ja teekojuja ja pähkinäkojuja. Halli oli suuri ja jatkui monta kerrosta ylöspäin. Jos asuisimme Adelaidessa, täällä kävisimme aina ruokaostoksilla!


Adelaiden keskusta on erittäin järkevästi kaavoitettu ja sen kartta on helppo oppia ulkoa. Suurimmat tiet ovat pohjoisesta etelään King William Street ja lännestä itään North Terrace (alapuolen kartassa tie, jolla sijaitsee mm. South Australian Museum). Kun osaa nuo kaksi tietä, suunnistaminen on helppoa, sillä muut kadut ovat selvästi pienempiä. Keskustassa on monta aukiota, joista keskeisin on Victoria Square. Suurin osa nähtävyyksistä ovat lähekkäin North Terracella. Adelaide on kompaktin kokoinen kaupunki ja siellä on helppo liikkua.

Australian lippu ja aboriginaalien lippu :)

Victoria Square

South Australian pääposti (toisilla on näin hieno posti...)


Kävelimme ensimmäisenä iltana King William Streetiä pitkin pohjoiseen ja jonkin matkaa North Terracea itään. Sitten poikkesimme Rundle Mall -kadulle, joka on Adelaiden suurin ostoskatu. Koko katu oli täynnä kauppoja ja tavarataloja. Kiertelimme vielä pieniä katuja sinne tänne ja ihmettelimme kaupunkia. Joka puolella on kauniita vanhoja taloja ja erilaisia patsaita. Tässä vielä kuvasatoa ensimmäiseltä illalta:

Haigh's Chocolates ja Beehive Corner, suosittu tapaamispaikka.

North Terrace
War Memorial (I Maailmansota)
Näkymä North Terracelta keskustaan päin

Kaukana kaupungin laidalla siintää vuoristo.

Rundle Mall -ostoskatu
Taidetta :)

Victoria Squaren suihkulähde

Victoria Square

Oikeustalo

Kun olimme kävelleet tarpeeksi ja syöneet herkulliset japanilaiset nuudelit, lähdimme takaisin hotellille. Huomenna olisi kunnon sightseeing-päivä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti