keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Matka Alburyyn

Lähdimme torstaina 14. helmikuuta Melbournen eläintarhasta kohti pohjoista. Olimme varanneet etukäteen yhden yön mökistä caravan parkista Alburysta. Albury on pieni kaupunki (asukkaita n. 46 000) New South Walesin osavaltiossa, aivan Victorian osavaltion rajalla.


Suunnitelmissa oli ajaa seuraavana päivänä Canberraan Australian Alppien yli pieniä vuoristoteitä pitkin. Tänään oli kuitenkin nopean reitin vuoro suoraan Melbournesta Alburyyn. Kilometrejä kertyi 345 ja aikaa ajamiseen kului n. neljä tuntia. Oikeastaan muuta sen kummempaa kertomista matkasta ei ole, kuin että ohitimme pienen paikan, Glenrowan, jossa pidätettiin kauan sitten pahamaineinen Ned Kelly. Ajoimme paikan ohi, mutta siellä olisi ollut luultavasti jonkinlainen museo aiheesta.

Thank you!

Albury oli juuri sellainen kuin odotimmekin. Kaupungit sisämaassa ovat aika samanlaisia kaikki :) Caravan park ei tosin ollut lähelläkään sitä, mitä odotimme. Se oli kamala! Ensimmäinen paikka koko matkan aikana, joka herätti meissä inhoa ja ällötystä. Mökki, jossa asuimme, oli rakennettu varmaan joskus 50-luvulla, eikä sitä oltu remontoitu (tai siivottu...) sen jälkeen. Kylpyhuone oli kamala, ja kylpyammeessa oli paljon hämähäkkejä (pieniä, mutta silti!). Ainoa hyvä puoli oli se, että meidän piti laittaa omat petivaatteet sänkyyn, kun ne eivät kuuluneet mökin hintaan. Tuntui hyvältä nukkua omissa lakanoissa. Onneksi olimme varanneet vain yhden yön siinä murjussa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti