keskiviikko 6. helmikuuta 2013

To South Australia, day 2


Perjantaina 1. helmikuuta heräsimme juuri ennen auringonnousua Tareen motellissa ja valmistauduimme pitkään päivään. Lähdimme ajamaan heti, kun aamu sarasti klo 6.30. Ajoimme jälleen samaa ykköstietä pitkin etelään kohti Sydneyä.


Juuri ennen Sydneyä lähdimme kaupungin ohitustielle ja kiersimme keskustan. Jatkoimme lounaaseen kohti Australian pääkaupunkia, Canberraa.


Yhtäkkiä ennen Canberraa, taivas synkkeni ja alkoi sataa vettä kaatamalla. Pysähdyimme syömään lounasta tien varren McDonaldsiin ja juuri ennen kuin juoksimme takaisin autolle, satoi suuria rakeita. Odotimme hetken katoksen alla ja lopulta ryntäsimme autolle kastumalla kokonaan. Kun jatkoimme matkaa, sade loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin.


Ohitimme nopeasti paikkoja, kuten Goulburn, Gundagai ja lopulta Wagga Wagga. Canberraan asti emme koskaan ajaneet, sillä nopein reitti kulki sen pohjoispuolelta. Olimme jo varanneet seuraavan yön motellista pienessä kylässä, Narranderassa. Halusimme ehtiä perille ennen pimeää, joten pidimme kiirettä. Se olikin helppoa, sillä lähes koko matkan nopeusrajoitus oli 110km/h ja tie nelikaistainen. Liikennettä oli todella vähän. Pistää vain ihmettelemään, miksi keskellä erämaata tarvitaan niin hyvä tie :)

Tällaista tietä oli ainakin 500km pitkä matka keskellä erämaata :)

Mitä pidemmälle ajoimme sisämaahan, sitä karummaksi maisemat kävivät. Matkan varrella oli paljon vuoristoa sekä suuria laaksoja. Maisemat muistuttivat kovasti Afrikan savanneja.


Olimme perillä Narranderassa hyvään aikaan ja ehdimme käymään vielä kaupassa ennen sen sulkemisaikaa. Ajoimme päivän aikana n. 880km ja aikaa kului n. 9 tuntia. Seuraavana päivänä olisi viimeinen puristus ennen Waikerieta ja menimme ajoissa nukkumaan, jotta jaksaisimme taas herätä auringon noustessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti