tiistai 5. helmikuuta 2013

To South Australia, day 1

Keskiviikkona 30. tammikuuta saimme tekstiviestin Johnilta Waikeriesta. Näimme hänen työpaikkailmoituksensa netissä ja olimme jättäneet yhteystietomme edellisenä päivänä. Viesti tuli aamulla heti seitsemän jälkeen ja meillä kesti hetken, ennen kuin ymmärsimme, että tämä oli oikea työtarjous. Sovimme, että olisimme Waikeriessa lauantaina ja aloittaisimme työt sunnuntaina heti aamusta. Olimme asustaneet Gold Coastilla viimeiset kaksi viikkoa, mutta suurin osa tavaroistamme oli vielä purkamatta. Odotimme töitä, joten olimme valmiit lähtemään heti seuraavana aamuna.

Ericin ajanviete: kuvata lehtiä :)

Käytimme keskiviikon pakkaamiseen ja kävimme kaupassa hakemassa tarvikkeita matkalle, mm. työhanskat paikallisesta Bauhausista (täällä Bunnings). Appelsiinipuut ovat täynnä piikkejä, joten paksut hanskat ovat välttämättömät. Emme oikeen osanneet innostua vielä työtarjouksesta, sillä olimme lukeneet netistä tarinoita, kuinka työ on todella rankkaa ja alipalkattua. Päätimme kuitenkin antaa sille mahdollisuuden ja South Australiaan halusimmekin seuraavaksi matkustaa. Waikerie on pieni kylä Adelaidesta 170km koilliseen. Matkaa Gold Coastilta sinne kertyisi n. 2200km ja meillä olisi kolme päivää aikaa ehtiä määränpäähän.

Alabaster Motor Inn, Taree

Torstai-aamuna auto oli valmiina lähtöön ja suuntasimme kohti etelää. Ajoimme samaa tuttua rannikolla kiemurtelevaa valtatietä pitkin, joka vei meidät viimeksi Sydneyyn ja takaisin. Ensimmäisen päivän aikana ajoimme Tareeseen asti (joku ehkä muistaa sen paikan, jossa vihreä käärme tuli meidän teltan luokse?). Taree oli tuttu paikka, mutta myös paras mahdollinen yöpymisen kannalta, sillä se on hieman sisämaassa, joten motellit ovat vähän halvempia kuin rantapaikoissa. Taree sijaitsee myös niin lähellä valtatietä, että emme joutuneet ajamaan paljoa sivuun. Yövyimme pienessä motellissa lähellä Tareen keskustaa. Emme halunneet pystyttää telttaa, sillä halusimme lähteä ajamaan aamulla heti auringon noustessa.

Alabaster Motor Inn, Taree

Ensimmäisen päivän aikana ajoimme n. 620km ja aikaa kului n. 8 tuntia. Matkan varrella jouduimme kiertämään sisämaan kautta n. 100km, kun rannikolla oli tulvia. Pohjoisosat New South Walesista kärsivät jonkin verran myrskyistä heti Gold Coastin jälkeen ja joissakin paikoissa joet tulvivat teille. Kaiken kaikkiaan ihan hyvä aloitus pitkälle matkalle, mutta tiesimme, että seuraavana päivänä joutuisimme ajamaan enemmän, jotta ehtisimme ajoissa perille. Edelleen emme halua ajaa yhtään pimeässä, sillä vaara törmätä kenguruihin kasvaa liian suureksi.



1 kommentti: