perjantai 8. helmikuuta 2013

Waikerie


Mitä voin kertoa Waikeriesta? Se on pikkuinen kylä n. 175km Adelaidesta koilliseen. Siellä asuu n. 1700 ihmistä ja se on suurin sitruskasvatusalue Australiassa. Siinäpä sitten kaikki oleellinen... Menimme siis Waikerieen töiden perässä, mutta kuten aiemmin todettu, se oli tuhoon tuomittu juttu. (Jos haluat tietää siitä lisää, lue postaus Käännekohta! muutaman päivän takaa!)

Appelsiinipuita

Viihdyimme Waikeriessa yhteensä neljä yötä (vain siksi, että odotimme töihin pääsyä). Viimeinen päivä siellä oli tiistai 5. helmikuuta. Ajoimme aamulla työpaikkaan palauttamaan keräyssäkit, jotka olimme lainanneet rahapanttia vastaan. Onneksi saimme kaikki rahamme pois sieltä! John ja Cathy pahoittelivat tilannetta ja toivottivat meille hyvää matkan jatkoa. Mukavia ihmisiä kaikesta huolimatta :) Sitten ajoimme plantaasin reunaan ja otimme muutaman kuvan appelsiinipuista. Harmittaa, että emme päässeet kokeilemaan appelsiinien keräämistä, mutta ihan hyvä näinkin.


Ajoimme seuraavaksi katsomaan muutama Waikerien järveä. Ne olivat kauniiden maisemien ympäröiminä ja varsinkin kuolleet puut siellä täällä olivat hienoja. Erikoisennäköisiä ja jotenkin niin karuja. Ilma oli kuuma ja taas tuntui siltä, kuin olisi keskellä savannia Afrikassa.

Aika karuja maisemia...

Kauniiden maisemien ihailun jälkeen suuntasimme Waikerien pikkuiseen keskustaan. Se on nopeasti kävelty läpi. Siellä on vain yksi supermarket, huoltoasema, apteekki, muutama kahvila ja pieniä putiikkeja. Kävelimme katuja pitkin ja kävimme yhdessä kahvilassa syömässä herkulliset meat piet. Sitten ajoimme läheiseen pieneen suklaakahvilaan, jossa valmistetaan ja myydään käsintehtyjä suklaakonvehteja. Hinnat olivat odotetustikin korkealla, joten konvehdit jäivät valitettavasti hyllyihin. Mutta ehkä hyvä niin :)

Kukkuu - meat pie!

Siinä olikin sitten kaikki, mitä voin kertoa Waikeriesta. Muuten olimme lähes koko ajan teltalla tai kaupassa, joten ei mitään sen kummempaa. Pieni ja tylsä paikka, joka on nähty nopeasti. Odotimme jo innolla seuraavan päivän matkaa Adelaideen. Siitä seuraavaksi :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti