torstai 7. helmikuuta 2013

To South Australia, day 3


Aurinko nousi aikaisin lauantaina 2. helmikuuta Narranderassa. Lähdimme heti ajamaan viimeistä osuutta kohti Waikerieta. Maisemat jatkuivat kolmatta päivää kauniina ja pelkääjän paikalla istui taas joku innoissaan kameran kanssa...


Tällä osuudella oli muutama pieni tietyö matkan varrella ja jouduimme hetkeksi pysähtymään keskelle peltoja. Kun avasimme ikkunan, jotta saimme parempia kuvia, yllätys oli suuri: ilma olikin todella KYLMÄ! Keskellä erämaata lämpötila laskee yöllä todella alas, joten aamupäivä on myös kylmä ennen kuin aurinko on korkealla ja lämmittää ilmaa.


Tietyön jälkeen ajoimme vähän matkaa eteenpäin ja pysähdyimme tien reunaan. Nousimme autosta ulos jaloittelemaan ja ihmettelemään karua maisemaa. Ilma oli vain 11C ja palelimme shortsit jalassa. Otimme hetken valokuvia ja sitten oli pakko hypätä auton lämpöön takaisin. Kyllä, lämmityslaite oli päällä...


Ajoimme pienten kylien, kuten Hay ja Balranald, läpi. Päätimme pitää lounastauon vasta vähän suuremmassa paikassa, Mildurassa.

Ylitimme osavaltion rajan: New South Walesista Victoriaan :)

Mildura on keskikokoinen ja siisti kaupunki Victorian osavaltion luoteiskulmassa. Se tuottaa suuren osan Australian appelsiineista ja rypäleistä. Ajoimme Milduran keskustaan ja kävimme paikallisessa Tarjoustalossa ostamassa pitkähihaiset paidat työtä varten. Sitten oli lounaan vuoro, joka hoitui Red Rooster -pikaruokalassa. Kaiken kaikkiaan Mildura näytti kivalta kaupungilta, jonne voisi joskus palata takaisin.

Mildura

Mildurasta oli Waikerieen matkaa enää n. 200km. Ajelimme kaikessa rauhassa keskellä peltoja, kun yhtäkkiä Eric löi jarrut pohjaan. Siinä oli sitten naurussa pitelemistä, kun Emu kulki arvokkaasti auton tieltä pois ja laumansa luokse :)

Emut pellolla ruokailemassa.

:)
Emut odotti jo kaveria tien toisella puolella :)

Sitten olimmekin jo South Australian puolella. Renmark oli seuraava kylä, jonka jälkeen tuli vielä Barmera ennen määränpäätämme Waikerieta. Koko matkan Waikerieen tien varret olivat täynnä rypäleviljelmiä, joka näytti lupaavalta töiden kannalta. Little did we know...

Welcome to South Australia!

Kuolleet puut kasvoivat joessa. Aavemaista.

Perillä!

Waikerie tuli nopeasti vastaan ja yllätyimme, kuinka pikkuinen se olikaan. Ajoimme suoraan caravan parkiin, josta olimme varanneet telttapaikan pariksi yöksi. Caravan park oli pieni ja todella siisti. Sitten ei ollutkaan edessä muuta, kuin teltan pystytys. Matkaa kertyi koko päivänä n. 720km ja aikaa kului ajamiseen n. 7,5h. Vihdoinkin pääsimme perille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti