maanantai 17. joulukuuta 2012

Kirra Beach

Perjantaina oli hieno ilma ja lähdimme taas rannalle. Tällä kertaa ajoimme vähän pidemmälle rannikkoa pitkin etelään ja päädyimme Kirra Beachille. Se hyvä puoli muissa rannoissa (kuin Surfers Paradise) on, että ne ovat lähes aina täysin autioita. Täällä koko rantaviiva on täynnä hienoa hiekkaa ja valvottuja rantoja on vieri vieressä enemmän kuin osaa kuvitella. Suurin osa rannoista on siis vapaita ihmismassoista. Tietysti loma-ajat sekä viikonloput kesällä ovat sitä rantojen sesonkiaikaa. Hyvä siis käydä niillä aamupäivisin ja arkena...


Tarkoitus oli ajaa Tweed Headsiin asti, mutta meri kimmelsi talojen välistä niin houkuttelevasti ja lämpötila kohosi koko ajan, että emme malttaneet ajaa pidemmälle. Hyvä ranta tuli vastaan jo aikaisemmin. Kirra Beach on VALTAVA. Vesi oli aika matalalla, joten ranta näytti vieläkin isommalta. Ja kuten sanottu, ei ketään muita lähistöllä! Välillä kaksi tai kolme ihmistä käveli rannalla, mutta pian olimme taas ainoat.

Kaukana siintää Surfers Paradisen tornitalot.


Hiekka oli niin valkoista, että silmiin sattui! Ei kuitenkaan niin valkoista, kuin Whitehaven Beachilla. Sitä ei voinut katsoa hetkeäkään ilman aurinkolaseja :)

Hiekka pöllyää


Emme voineet jäädä lukemaan pyyhkeiden päälle, sillä kova tuuli heitti hiekkaa jatkuvasti meidän päälle. Kovaa lentävä hiekka pistelee kivasti iholla... Söimme evästä ja istuimme hetken pyyhkeillä hiekkamyrskyn keskellä, kunnes oli aika mennä uimaan.


Meri oli taas villinä, eikä uiminen oikein tullut kysymykseen. Seisoimme vettä polviin asti ja yritimme pysyä pystyssä kovassa aallokossa. Eric onnistui hienosti, mutta allekirjoittanut lensi kumoon useammin kuin kerran, kun kova aalto vei jalat alta. Kivasti sitten hörppäsin ihanan suolaista merivettä oikein kunnolla niin suuhun kuin nenään... Mukava polte kurkussa. Muuten vesi oli miellyttävää ja 24C lämmintä. Pohjoisessa merivesi oli ihanat 29C kuumaa, joten täällä tuntuu aina vähän viileältä se ensimmäinen pulahdus. "Uituamme" tarpeeksi, pakkasimme kamat kassiin ja lähdimme ajamaan takaisin kotiin. Kuuman päivän päätteeksi piti pulahtaa vielä Ericin tädin pooliin vilvoittelemaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti