torstai 6. joulukuuta 2012

Rockhampton

Maanantaina ajoimme Airlie Beachilta Rockhamptoniin. Matkaa oli vajaat 500km ja ajoaika oli n. kuusi tuntia. Rockhampton on melko suuri kaupunki Fitzroy-joen varrella n. 600km Brisbanesta pohjoiseen. Asukkaita alueella on n. 62 000. Rockhampton on Australian "pihvipääkaupunki", ja suurin osa Agnus-karjasta kasvatetaan siellä.

Saavuimme Rockhamptoniin iltapäivällä ja menimme suoraan majapaikkaan, jonka olimme valinneet esitteestä jo matkan aikana. Majapaikka sijaitsi loistavalla paikalla joen toisella puolella vain 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Otimme mökin yhdeksi yöksi, sillä halusimme jatkaa matkaa eteenpäin heti aamusta. Kun olimme asettuneet taloksi mökkiin, lähdimme jalan kohti keskustaa.


Rockhamptonin keskusta on kivan kokoinen, mutta aavemaisen hiljainen. Koska oli maanantain alkuilta, lähes kaikki kaupat olivat kiinni. Queenslandissa kaupat menevät aina kiinni jo 17.30 (paitsi ruokakaupat 21.00) ainoana poikkeuksena torstai, jolloin on "late night shopping" ja kaupat ovat auki klo 21.00 asti. Maanantaisin monet pienet kaupat ja ravintolat ovat kiinni.


Rockhampton on yksi Queenslandin vanhimmista kaupungeista ja sen huomaa varsinkin arkkitehtuurista. Jokaisessa kadun kulmassa on uskomattoman kauniita rakennuksia. Joissakin kohdissa tuli jopa sellainen tunne, että olisi villissä lännessä! Varsinkin monet ravintolat ja baarit oli sisustettu vanhanaikaisesti ja saluunamaisiksi. Kaupungissa on monta vanhaa ja kaunista kellotornia, jotka soittivat kellojaan kuuluvasti.


Kiertelimme keskustaa hämärän tuloon asti ja kävimme syömässä. Kun pimeä laskeutui kaupungin ylle, kävelimme sillan yli takaisin majapaikkaamme. Menimme nukkumaan aikaisin, jotta jaksaisimme herätä hyvissä ajoin aamulla ja matka jatkuisi taas etelämpään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti