tiistai 11. joulukuuta 2012

Rainbow Beach


Ajoimme torstaina Tin Can Baysta Rainbow Beachille, ja matka kesti alle tunnin. Pienen pieni n. tuhannen asukkaan Rainbow Beach -kylä on ollut kauan turistien suosiossa kuuluisan hiekkansa takia. Sateenkaaren väriset hiekkadyynit ovat erikoisen näköisiä, ja pullotettu hiekka onkin suosittu tuliainen. Suurin osa hiekan väreistä johtuu alueen maaperän mineraaleista, kuten rutiilista, ilmeniitistä, zirkonista ja monatsiitista

Mutkitteleva tie Rainbow Beachille

Kävelimme pitkin rantaa, joka oli pitkä ja kaunis. Värikkäät kalliot reunustivat rannan eteläistä puolta. Ranta oli täynnä ihmisiä, vaikka oli vasta aamupäivä. Hiekassa näkyi tummia kuvioita, jotka ovat ominaisia tälle rannalle. Kuviot muuttuivat hiekan siirtyessä tuulessa. Emme nähneet paljoa eri värejä, mutta arvelimme sen johtuvan veden korkeudesta. Luultavasti hiekkadyynien värit näkyvät paremmin laskuveden aikaan. Ehkäpä?

"Welcome to paradise" :)

Emme jääneet uimaan rannalle kahdesta syystä. Ensinnäkin, halusimme ehtiä seuraavaan paikkaan ja mahdollisesti vielä Gold Coastille ennen pimeää. Toiseksi (ja tärkein syy), meillä ei ollut iholla aurinkorasvaa, koska olimme lähteneet kiireessä aikaisin aamusta. Ei näin! Emme ehtineet (/jaksaneet) jäädä levittämään rasvaa, joten jatkoimme matkaa.

Jännää hiekkaa :)
Ihan kuin suomalaista metsää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti