maanantai 31. joulukuuta 2012

Pumping Yabbies

Sininen merkki kartassa näyttää hiekkapankon sijainnin

Näytä Paradise Point suuremmalla kartalla
 
Jouluaattona lähdimme Ericin sedän, serkun ja Abbyn kanssa hiekkapankolle pumppaamaan yabbeja (syöttirapuja) seuraavan päivän kalastusreissua varten. Päätimme kokeilla onnea lähellä sijaitsevalta Paradise Pointin hiekkapankolta. Yabbien pumppaaminen pitää aina ajoittaa laskuveden aikaan, sillä ainoastaan silloin pankot ovat esillä.

Rame, JoAnn ja Abby veneessä matkalla hiekkapankolle.

Hiekkapankko näkyy kuvassa kauempana. Tässä olemme vielä laiturilla odottamassa kyytiä.

Ericin setä Rame vei ensin veneellä Ericin serkun JoAnnin ja Abby-koiran hiekkapankolle ja me odotimme laiturilla vuoroamme. Hiekkapankolla oli muutamia kalastajia hakemassa yabbeja sekä toinen koira Abbyn iloksi. Kun hyppäsimme veneestä hiekalle, jalat upposivat saman tien syvälle hiekkaan. Vesi oli todella lämmintä ja hiekka kutitti mukavasti varpaiden välissä.

Abby jahtasi lokkeja ympäri pankkoa :)
Lokit oikein kerjäsivät tulla jahdatuiksi...

Meillä kaikilla oli hauskaa, mutta yksi joka todella nautti olostaan oli ehdottomasti Abby-koira. Musta pienempi koira lähti pian meidän tulon jälkeen, mutta se ei hidastanut Abbyn tahtia. Hiekkapankko oli täynnä lokkeja, jotka yrittivät napata yabbeja kalastajilta ja odottivat meidän heittävän edes pieniä makupaloja. Abby otti tehtäväkseen jahdata lokkeja ympäri hiekkakenttää ja se saikin juosta jatkuvasti edestakaisin. Se osaa kyllä viihdyttää itseään hienosti :)

Yabbie!

Emme kerro tässä enempää yabbien pumppaamisesta, koska kerroimme siitä marraskuun alussa. Siihen postaukseen ja videoon pääset TÄSTÄ.

Abby keskellä merta :)


Abby jaksoi juosta kauan lokkien perässä. Hiekkapankolta syvään veteen oli pitkä matka, ja välillä Abby juoksi kauaksi meistä ja vesi vaan roiskui. Muutaman kerran Abby oli niin kaukana hiekalta, että näytti kuin se olisi ollut keskellä merta, mutta kuitenkin sen jalat ylettivät hyvin pohjaan.

Meduusa :)

Kuvista näkyy kuinka hiekkapankko on täynnä kuoppia. Ne ovat syntyneet rauskujen liikkeistä. Rauskut rakastavat syödä yabbejä hiekasta ja ne tulevat hiekkapankolle herkuttelemaan suurella joukolla. Rausku on oleskellut kuopan kohdalla, kun vesi oli vielä korkealla ja se on liikuttanut siipiään saadakseen yabbin hiekasta ja siten saanut kuopan aikaan. Hiekkapankolla oli muutenkin paljon otuksia nähtävillä. Yabbien lisäksi löysimme varmaan ainakin sata rannalle ajautunutta meduusaa ja erilaisia pieniä olioita.

Eric keskellä merta :)

Kun olimme keränneet tarpeeksi yabbeja kalareissulle, lähdimme veneellä takaisin rannalle ja kohti kotia. Joulun vietto alkoi sitten illemmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti