lauantai 8. joulukuuta 2012

Sukeltamassa

Jatketaan vielä sukellusopettaja Waynen kuvilla. Tässä paljon kuvia veden alta. Osa kuvista on otettu Hook Islandin Manta Ray Baysta, missä me kokeilimme sukeltamista. Osa on ulkoriutalta, Bait Reefilta, missä osa ryhmästä sukelsi, mutta me vain snorklasimme.

Hulina pinnan alla on uskomaton!

Merimakkara :)

Sonja

Eric

Discoliikkeitä meren pohjassa :)

Jättikala

Rausku

Hai!



2 kommenttia:

  1. Eikö noi hait tuu popsimaan sukeltajia kitaansa? :/

    Sofia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei :) Noin lämpimässä vedessä on vain pikkuisia riuttahaita (max 3,5m) ja niillä on pikkuiset suut. Ne eivät ole kiinnostuneita ihmisistä (tietty voivat purra jos ärsytät niitä) eivätkä tee vahinkoa ihmisille. Suuret ja vaaralliset hait viihtyvät viileämmässä vedessä vähän etelämmässä. Niitäkin voi eksyä tuonne, mutta se on aika harvinaista. Silti ihmiset sukeltavat myös etelässä. Kun sukeltaa, ihminen ei näytä saaliilta hain silmissä. Silloin, kun ihminen polskii rantavedessä, se näyttää saaliilta hain mielestä. Kun hai haukkaa, se yleensä tajuaa heti, että kyseessä ei olekaan mikään hyvä saalis ja se päästää usein irti.
      Nuo pienet riuttahait olivat pohjassa nukkumassa keskellä päivää. Ne eivät olleet yhtään ihmeissään, kun sukeltajat uivat ohi. Hait saalistavat hämärän saapuessa. Silloin on kaikista vaarallisinta mennä uimaan. Keskellä päivää ne ovat laiskempia ja usein nukkuvat :)

      Poista