lauantai 15. joulukuuta 2012

Meet us at the beach - again!

Tämä ehkä kuulostaa jo toistamiselta, mutta mitä muuta tekemistä voi olettaa olevan paikassa, jonka nimi on Gold Coast... Tai mitä muuta tekemistä voi keksiä, jos lähellä on kuuluisa ranta Surfers Paradise?


Torstaina Eric halusi lähteä rannalle. En vastustellut yhtään, vaan pakkasin kassin valmiiksi ja levitin ainakin 15 kerrosta aurinkorasvaa. Kun palasimme kuukauden reissusta noin viikko sitten, emme tehneet mitään erikoista moneen päivään, vaan olimme paljon vain Ericin tädin kotona. Ilmat olivat viikon verran erittäin epävakaat ja lähes joka päivä satoi vettä. Joinakin iltoina ilma tuntui jopa viileältä (vaikka lämpötila ei pudonnut kertaakaan alle 26C)!


Päätimme tehdä saman lenkin kuin viime kerralla Gold Coastin pitkällä rantaviivalla: jättäisimme auton parkkiin Main Beachin parkkipaikalle ja kävelisimme noin neljä kilometriä rantaa pitkin Surfers Paradiseen. Tällä kertaa pakkasin mukaan pyyhkeet, paljon juotavaa sekä lukemista, jotta voisimme viettää enemmän aikaa rannalla. Kun pääsimme Main Beachille, näky oli hurja:


Tuuli oli voimakas ja aallot raivosivat merellä. Tästä syystä Eric oli halunnutkin lähteä rannalle. Ottamaan hienoja valokuvia... Minulle ei tietenkään kerrottu hurjana pauhaavasta merestä mitään etukäteen (jopa uutisissa oltiin mainittu siitä), vaan kuvittelin pääseväni uimaan ihanaan virkistävään veteen. Tuolla ei olisi pysynyt bikinit päällä millään keinolla...

Good day for wind surfing :)

Lähdimme kävelemään Main Beachiltä etelään kohti Surfers Paradisea. Rannalla oli paljon turisteja (varsinkin japanilaisia) ottamassa kuvia merestä ja rannasta. Jotkut olivat jopa tarpeeksi rohkeita uimaan. Tai ei se ole uimista, kun kahlaat veteen polviin asti ja SUURI aalto tulee ja kaataa sinut kumoon. Kun pääset räpiköiden ylös, vettä on taas vain polviisi asti...

Polttava Blue Bottle


Rannalla kävelemisessä on paljon hauskoja juttuja, yksi parhaimmista on bongata hiekalta kaikkea, mitä meri sinne työntää. Tänään oli hieno päivä tehdä löytöjä, koska meri oli niin villinä. Löysimme mahtavan joukon meduusoja, joista yhden ehdimme vielä pelastaa työntämällä se veteen. Blue Bottle -meduusoja oli paljon. Ne ovat inhottavia otuksia, sillä niiden pitkä siimahäntä polttaa pahasti ihoa. Niiden pää on pieni kupla, joka kelluu veden pinnalla ja kuljettaa niitä eteenpäin. Pitkä siima (jopa 15cm-10m!) on paha, sillä se on vaikea nähdä vedessä. Kuplan erottaa, mutta se voi olla jo liian myöhäistä. Polttava kipu on kamala ja voimakas. Se kestää kauan. Blue Bottle voi olla myös hengenvaarallinen, jos siima kiertyy pahasti ylävartaloon ja jos uhrilla on jotain sairauksia taustalla. Polte salpaa helposti hengityksen. Blue Bottlet ovat yleisiä tiettyyn vuodenaikaan ja tiettyinä päivinä. Hengenpelastajat ilmottavat rannoilla, jos niitä on havaittu.

Surfers Paradisen korkeat tornit

Aallot tekevät kuvioita hiekkaan

Jep. Ei mitään lisättävää...

Ihmiset juoksevat innoissaan tyrskyihin :)


Surfers Paradise on aina täynnä ihmisiä. Rantaviivaa on silmän kantamattomiin, mutta kaikki ovat silti pakkautuneena samaan kohtaan. Ihmisluonto on ihmeellinen... Rantavahteja on aina tietyin välein pitkin rantaa ja samoin heidän merkitsemiään kohtia, joissa on turvallisempaa uida. Nousimme rannalta kadulle ja kävelimme hieman Surfers Paradisen katuja. Sinne pitää mennä vielä jonain päivänä kiertämään kaikki kadut ja katselemaan lukuisia kauppoja. Joka kerta tulemme vain suoraan rannalta ja silloin olo ei ole niin hehkeä, että viitsisi viettää aikaa kauppoja kierrellen. Ehkä jonain toisena päivänä.

Vähän erilainen joulupukin reki ja porot :)

Mango Magic Smoothie :) NAM!

Lyhyen kiertelyn ja lounassmoothien jälkeen menimme takaisin rannalle ja lähdimme kävelemään tällä kertaa pohjoiseen takaisin Main Beachille. Pysähdyimme, kun kolmasosa matkaa oli enää jäljellä ja levitimme pyyhkeet hiekalle. Vietimme aikaa lukien ja makoillen kuumalla hiekalla. Ilma oli juuri sopiva rannalla löhöilyyn, koska tuuli viilensi kuumaa aurinkoa sopivasti ja välillä aurinko meni pilven taakse. Ainoa huono puoli oli se, että tuuli heitti välillä hienoa hiekkaa naaman täyteen ja illalla löytyi hiekkaa joka paikasta - jopa korvista.

Rapu tuli ihmettelemään meitä :)

Main Beach

Hieno päivä kaiken kaikkiaan! Näitä on kiva muistella sitten Suomen talvessa :)



2 kommenttia:

  1. Tunnen lämpöisen tuulen, meren suolan ja hiekan varpaissani ! Ihan kuin olisin ollut hetken kanssanne rannalla. Mainbeach:n hotdog maistuisi myös ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Hotdogia ei syöty, mutta mielettömän hyvät kalaburgerit kyllä samassa paikassa :)

      Poista