torstai 10. tammikuuta 2013

Dorrigo National Park

Perjantaina lähdimme ajamaan etelään Coffs Harbourista. Pakkasimme teltan ja tavarat autoon ja lähdimme aikaisin aamulla liikkeelle. Ajattelimme ajaa seuraavaksi Port Macquarieen ja pysähtyä matkan varrella lähistöllä sijaitsevassa kuuluisassa kansallispuistossa, Dorrigossa. Dorrigo National Park on listattu maailman perintökohteeksi ja se on kooltaan 119km2.

Pieni kylä matkan varrella.


Tie Dorrigoon oli pitkä, kapea ja mutkikas. Jonkin aikaa ajettuamme tie alkoi nousta ylöspäin ja kiemurrella vuoristossa. Maisemat olivat taas tietysti henkeäsalpaavan kauniit.


Saavuimme hyvään aikaan Dorrigon kansallispuiston pääparkkipaikalle, sillä se oli lähes tyhjä. Menimme sisään inforakennukseen tutkimaan karttoja ja reittejä. Valitsimme pari pientä reittiä metsässä, sillä meillä ei ollut paljoa aikaa, kun piti lähteä kohti seuraavaa paikkaa. Ennen kävelyä, kävimme katsomassa Dorrigon kuuluisimman nähtävyyden, skywalkin, joka oli mieletön. Skywalk oli korkealle rakennettu puinen silta, josta oli hienot maisemat laaksoon ja vuoristoon. Skywalkeja on ympäri Australiaa. Ne ovat loistavia paikkoja turisteille päästä ihailemaan maisemia ja kävelemään keskellä sademetsää sekä myös nähdä paljon lintuja.

Pistää ajattelemaan...

Skywalk...

... ja maisemia sieltä :)

Ehdimme juuri kävellä sillan päähän, kun yhtäkkiä ihmisiä alkoi virrata sinne isoin joukoin. Ruuhka-aika. Napsimme muutamat (kymmenet) kuvat ja poistuimme paikalta. Lähdimme kävelemään valitsemaamme polkua metsään. Polku mutkitteli keskellä metsää ja näimme mitä kummallisempia kasveja ja lintuja. Käärmeitä ei näkynyt (vaikka tietysti niitä oli siellä paljon), vaikka tiirailimme joka suuntaan. Onneksi.


Pidimme yllä aika reipasta tahtia, jotta ihmismassat eivät saavuttaisi meitä. Pian olimmekin kävelleet kaksi valittua reittiä (muutaman kilometrin) ja olimme toisessa päässä kuin mistä aloitimme. Siellä oli joidenkin reittien aloituspaikka ja piknikalue. Piknikalueen toisessa päässä oli kuin pieni parveke, josta oli taas hienot maisemat laaksoon ja tällä kertaa merelle asti. Kuvattuamme tarpeeksi lähdimme kävelemään takaisin autolle.

Vaikea erottaa kuvasta, mutta tuolla kaukana siintää meri :)


Auton löydettyämme jätimme Dorrigon taaksemme ja lähdimme taas ajamaan kohti rannikkoa ja etelää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti