torstai 10. tammikuuta 2013

Telttapaikka Tareessa


Taree. Pieni kaupunki sijaitsee rannikolta n. 16 kilometriä sisämaahan ja on Manning-joen varrella. Asukkaita siellä on n. 20 000. Siinäpä sitten kaikki tieto siitä... Taree oli meille vain nopea yöpymispaikka. Saimme onneksi telttapaikan ennen pimeää, sillä Port Macquariessa tilanne näytti huonolta.


Yövyimme pienessä caravan parkissa joen varrella. Saimme teltapaikan ihan joen rannasta ja pystytimme teltan ovi joelle päin. Hienot maisemat!


Juuri, kun saimme teltan valmiiksi, Eric huomasi vihreän puukäärmeen telttamme vieressä grillin luona. Säikähdin kunnolla ja karvat nousi pystyyn! Käärme pelästyi meitä vielä pahemmin ja piiloutui grillin alle. Odotimme liikkumatta, että se tuli piilostaan ja jatkoi matkaansa. Käärmeillä on huono näkö, ja jos pysyy liikkumatta, ne eivät huomaa meitä. Vihreä puukäärme (Green Tree Snake) on onneksi vaaraton ja pieni. Se elää juuri joen rannalla, missä on korkea nurmikko, puita ja kivikkoa. Nimi tuleekin siitä, että usein se kiipeää puuhun.

Käärme kurkistaa grillin takaa.

Käärme luikertelee betonin reunalla penkin edessä.

Odotimme, että käärme pääsi joen rantaan ja betonista tasannetta pitkin puun taakse turvaan. Vasta sitten uskalsimme liikkua. Allekirjoittanut pelkää käärmeitä eniten maailmassa (ja tietysti hämähäkkejä), joten koko loppuilta menikin sitten teltan sisällä verkko-ovi kiinni ja tuijottaen ulos verkon läpi... Vessareissut olivat myös aika mielenkiintoisia, kun parinkymmenen metrin käveleminen kesti ikuisuuden nurmikkoa silmillä haroen ja pusikoiden rapsahduksia säikähdellen. Aamulla sama meno jatkui. Onneksi käärme ei enää ilmestynyt, vaan pääsimme jatkamaan matkaa ajoissa.

Oli muuten ensimmäinen käärme, johon törmäsimme Australian luonnossa. Aikaisemmat ovat olleet mukavasti eläintarhoissa lasien takana...



2 kommenttia:

  1. Suomessa uutisoidaan hirmuisista helteistä ja maastopaloista Australiassa - onko teillä havaintoja näistä?
    Hely

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hely!
      Kirjoittelimmekin tulipaloista uusimmassa postauksessa, mutta vastaamme vielä tänne. Me olemme olleet onnekkaita, emmekä ole törmänneet tulipaloihin tai nähneet niitä edes kauempaa. Edelleen koko Australiassa on vakava tilanne kuumuden aiheuttamien palojen vuoksi, ja nyt odotellaan sateita, jotka helpottaisivat tilannetta. Me pysymme turvassa palovapailla alueilla.

      Poista