torstai 3. tammikuuta 2013

Yamba

Yamba on pieni kylä pohjoisessa New South Walesin osavaltiossa, Clarence-joen suulla. Väkiluvultaan se ei ole kovin suuri (n. 5600 asukasta), mutta lomakaudella ihmismäärä triplaantuu helposti. Yamba on suosittu lomakohde niin ausseille kuin turisteillekin, ja kylän suurin tulonlähde onkin turismi kalastuksen lisäksi.

Tiistaina meillä meni hetki ennen kuin löysimme yöpymispaikan. Lähes kaikki paikat olivat täynnä ja kyselimme kolmelta leirintäalueelta telttapaikkaa (ja soitimme vielä neljänteen) ennen kuin tärppäsi ja saimme yhden holiday parkin VIIMEISEN telttapaikan... Kello oli jo yli neljä, kun aloimme pystyttää telttaa. Viime hetkestä olikin jo aikaa, mutta onneksi se muistui nopeasti mieleen ja teltta kohosi ihan kivasti pystyyn. Emme tyhjentäneet autoa kokonaan, vaan laitoimme esille vain välttämättömimmät tavarat, sillä halusimme lähteä taas aikaisin jatkamaan matkaa. Kun teltta oli valmis, lähdimme tutustumaan Yambaan. Ajoimme autolla keskustan liepeille ja jätimme auton parkkiin. Keskustassa oli paljon ihmisiä ja jonkinlainen markkinatapahtuma käynnissä.

paljon ihmisiä Yambassa

Snow cone, eli jäähilepallo, mikä värjätään makusiirapilla. Nam!

Keskusta oli nopeasti kävelty läpi. Palasimme autolle ja ajoimme Turner's Beachille niemen kärkeen. Paikka oli uskomattoman kaunis! Ranta oli aika pieni, mutta sen vieressä kohosi hieno kukkula, jonka päällä oli majakka. Majakalle asti emme päässeet koskaan, sillä kivinen maisema naulitsi meidät paikalleen. Jyrkänteet viettivät alas pauhuavaan mereen ja aallot heittivät vettä jyrkänteitä pitkin ylös kivitasanteelle asti. Kalliot olivat muovautuneet ajan kuluessa upeiksi ja jokainen kivenlohkare oli täynnä erilaisia kuvioita.


Ihailimme ja kuvasimme maisemia niin kauan, että ilta alkoi jo hämärtyä. Ajoimme takaisin teltalle fish 'n chips -paikan kautta ja herkuttelimme teltassa, kunnes nukahdimme väsyneinä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti