lauantai 26. tammikuuta 2013

Last night in Sydney

Kolmannen päivän iltana Sydneyssä halusimme vähän juhlistaa viimeistä päivää syömällä meidän lempiravintolassa kunnon illallinen. Ravintola oli tietysti Wagamama.

Haha! Batman Lane. Tämä pieni kuja oli meidän hotellin lähellä. Oli pakko ottaa kuva :)
Batman Lane oli pikkuruinen kuja, joka oli kahden talon välissä. Siellä oli vain roskapönttöjä eikä mitään muuta. Juuri semmoinen kuja, missä Batman ottaisi kiinni roistoja!


Wagamama on brittiläinen ravintolaketju, joka tarjoaa aasialaista ruokaa. Se on fuusiokeittiö, joka on pääosin japanilainen, mutta se on ottanut vaikutteita mm. korealaisesta ja kiinalaisesta keittiöstä. Wagamama on erityisesti tunnettu ramen-nuudelikeitoistaan sekä riisiannoksistaan. Kaikki ruuat on tehty tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Ensimmäinen Wagamama avattiin Lontoossa vuonna 1992 ja tänä päivänä ravintoloita on yli sata ympäri maailmaa, 17:sta eri maassa, mm. Belgiassa, Hollannissa, Tanskassa, Ruotsissa (tietysti...), Sveitsissä, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, USA:ssa ja jopa Turkissa. Hintatasoltaan Wagamama on aika keskitasoa. Se ei ole todella halpa, mutta ei myöskään kalleimmasta päästä. Pääruuat Sydneyssä olivat n. 14-22€. Wagamama on japania ja tarkoittaa "tuhmaa lasta" tai "itsepäistä ja päättäväistä lasta". Jos haluat tietää lisää, TÄSTÄ pääset Wagamaman omille sivuille.

Tämä kuva on mm. Wagamaman kirjan kannessa sekä esillä ravintoloissa.

Sydneyssä on yhteensä kaksi Wagamamaa. Viimeksi, kun olimme täällä, kävimme niistä molemmissa. Torstaina suuntasimme aivan ydinkeskustassa sijaitsevaan Wagamamaan, joka olikin meille tuttu viime kerrasta. Se sijaitsi Pitt Streetillä erään ostoskeskuksen yläkerrassa. Wagamamassa syöminen on aina yhtä hauskaa. Ravintolassa on tavallisten pöytien sijaan pitkät pöydät ja penkit (ihan kuin vanhat pirttipöydän penkit). Yhteen pöytään mahtuu ruokailijoita jopa 20. Palvelu on erittäin ystävällistä ja sujuvaa. Valmiit ruuat saapuvat pöytään silloin, kun ne valmistuvat, joten ruokailijat saavat ruuat aina vähän eri aikaan. Alkuruokia ei myöskään ole, vaan ainoastaan pieniä sivuruokia, jotka voivat ilmestyä pöytään vasta varsinaisen pääruuan jälkeen.

Sonjan Seafood Ramen
Ericin Kare Lomen

Minä tilasin lempiannokseni, Seafood Ramen -nuudelikeiton, ja Eric kokeili Kare Lomen -nuudelikeittoa. Jälleen kerran annokset olivat uskomattoman herkullisia ja veivät kielen mennessään! Annokset olivat todella isot, ja syöminen loppuun asti olisi ollut todellinen suoritus. Koska olimme ulkona juhlatuulella, halusimme tilata vielä jälkiruokaa. Aika uhkarohkeaa. Eric tilasi jäätelöannoksen ja minä otin mutakakkupalan. Annokseeni olisi kuulunut vaniljajäätelö, mutta pyysin vihreäteejäätelöä, sillä se on ehdoton suosikkini. Jälkiruuan kanssa joimme yasminteetä.

Ericin jäätelöannos: kookos-kiivisorbettia, mangoa, vihreäteejäätelöä, kiiviä ja päällä suklaa-wasabikastiketta sekä wonton-sipsejä.

Sonjan jälkiruoka: mutakakku, vihreäteejäätelöä ja suklaa-wasabikastiketta.

Tietysti myös jälkiruuat olivat valtavat ja lähdimme syömisen jälkeen pyörimään kävelemisen sijasta... Olimme ostaneet etukäteen liput Sydneyn korkeimpaan rakennukseen, Sydney Toweriin. Tuhdin ruokailun jälkeen onkin kiva mennä katsomaan maisemia yläilmoista.


Torniin mentiin Westfield-tavaratalon sisältä. Olimme hetken verran myöhässä, sillä aurinko ehti juuri laskea, ennen kuin pääsimme ylös asti. Sydney Tower valmistui vuonna 1981. Se on 309m korkea ja näköalatasanne on 250m maan pinnasta. Tasanteelle voi kiivetä joko yli 1500 rappusta tai mennä hissillä, joka kestää 40 sekuntia. Kukaan ei kysynyt meiltä, että haluammeko kävellä ylös, mutta ihan mielellämme käytimme hissiä...


Näköalatasanteelta oli henkeäsalpaavan kauniit maisemat koko Sydneyn yli aina merelle asti. Emme ehtineet nähdä auringonlaskua, mikä on sääli, mutta pimenevät maisemat kelpasivat silti hyvin Ericille ja hän räpsikin kuvia yli tunnin. Tässä niistä muutamia parhaista.


Kun pääsimme alas Sydney Towerista, suuntasimme takaisin hotellille Hyde Parkin läpi. Sydney on uskomattoman hieno kaupunki ja vieläkin jäi tunne, että tänne on päästävä uudestaan!

Anzac Memorial, Hyde Park


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti