sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sydney, here we come!

Pari kuumaa päivää Singletonissa pehmitti meidän päät, ja päätimme ottaa seuraavaksi oikein hotellihuoneen Sydneyn keskustasta. Toisaalta idea ei ollut hullumpi, sillä kaikki Sydneyn caravan parkit sijaitsevat automatkan päässä keskustasta. Keskustaan nopein reitti kulkee kuuluisan Harbour Bridgen yli tai tunnelia pitkin meren ali. Molemmat maksavat. Tietysti myös autopaikat keskustassa maksavat mukavasti, joten olisi kallista kulkea leirintäalueelta autolla. Bussilla pääsisi varmasti, mutta jokin mukavuudenhalu iski meihin Singletonin kuumuudessa. Eric löysi meille päivää ennen hyvän hotellin keskustasta, joka oli halpa (maanantaista perjantaihin, viikonloppu olisi maksanut paljon enemmän) ja siellä oli ihan hyvän hintainen autopaikka kellarissa.


Pakkasimme taas teltan ja kaikki tavarat nopeasti autoon ennen kuin kuumuus taas iski. Sydneyyn oli matkaa n. 180 kilometriä. Lähdimme vähän liian aikaisin, kun hotellihuoneen saisi vasta kahden aikaan, mutta päätimme pysähtyä lounaalla Sydneyn lähistössä Gosfordin kaupungissa.

Gosford

Lounaaksi söimme herkulliset kanapatongit. En tiedä, onko Red Rooster Australialainen ketju ja onko niitä muualla maailmassa, mutta sieltä saa kyllä todella hyviä kanaruokia. Lounaan jälkeen kävimme paikallisessa toimistotarvikekaupassa etsimässä mm. uutta muistikorttia. Sitten matka jatkui Sydneyyn.


Maisemat moottoritieltä olivat hienoja ja koko matkan räpsin kameralla hullun lailla. Tien molempia puolia reunusti komeat kalliot, jotka oli leikattu hienosti. Tie oli loistavassa kunnossa, ja ennen kuin huomasimmekaan, olimme jo Sydneyn edustalla. Pohjois-Sydneystä keskustaan meren yli on kaksi nopeaa reittiä. Joko Harbour Bridgen yli tai tunnelia pitkin meren ali. Valitsimme tunnelin, koska sen ulostulo osuu hieman ydinkeskustasta pois, joten päättelimme sen olevan vähän nopeampi. Molemmat reitit maksoivat n. 4,50€ tietulleja. Niitä on jonkin verran Australiassa, varsinkin uusilla isoilla silloilla tai tunneleissa. Meidän auton tuulilasissa on pieni maksulaite, josta tietulli vähenee automaattisesti, kun ajamme maksullisella tiellä. Sitten siihen lisätään rahaa netin kautta. Loistava laite! Ei tarvitse jonottaa tietullikopeille, joissa maksetaan käteisellä (täällä ei ole enää niitä, vaan kaikki on automatisoitu), vaan maksu menee ajaessa kameran ohi.

Ensimmäinen kuva Sydneyn pilvenpiirtäjistä! Tämä oli jostain asuinalueelta.

Ensimmäinen tunneli ennen meren alittavaa tunnelia. Tätä kautta ajettiin myös sillalle.

Sydney juuri ennen meren alitusta.

Sitten sukellus viimeiseen tunneliin ennen kaupungin keskustaa!

Voi sitä tunnetta, kun nousimme ylös Harbour Tunnelista! Olimme keskellä kaunista Sydneytä ja tuntui, kuin palaisi kotiin. Sydney on yksi meidän molempien lempikaupungeista, ja odotimme innolla tulevia päiviä siellä. Hotellimme, Cambridge Hotel, oli Surrey Hillsin kaupunginosassa, n. 1,5-2 kilometrin päässä satamasta ja ydinkeskustasta. Sen löytäminen kävi nopeasti gps-laitteen avulla. Hotelli oli hieno neljän tähden korkea rakennus ja meidän huone oli ylimmässä, 14. kerroksessa. Sääli, että ikkunat olivat etelään ja Sydneyn keskustan kaunis näkymä oli ilmeisesti vain viereisen kattohuoneiston ikkunoissa. Huoneemme oli valtava ja todella hieno! Kyllä tuntui luksukselta taas teltan jälkeen...

Maisemat meidän ikkunasta :)

Pienen hengähdystauon jälkeen olikin sitten aika lähteä kiertelemään tätä ihanaa kaupunkia. Kello oli vasta kaksi, joten meillä oli vielä paljon aikaa ennen kuin olisi aika kaatua jättimäiselle ja pehmeälle sängylle, ja nukahtaa pitkästä aikaa muualla kuin teltassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti