torstai 17. tammikuuta 2013

Sydney day 1


Viime viikon tiistai oli meidän ensimmäinen kokonainen päivä Sydneyssä. Säätiedotus lupasi todella kuumaa päivää ja pelkkää aurinkoa, jonka seurauksena päätimme mennä keskellä päivän kuuminta aikaa elokuviin. Kävelimme aamiaisen (lähikahvilassa) jälkeen suoraan George Streetin suureen elokuvateatteriin ja ostimme liput klo 13.10 alkavaan näytökseen (elokuvaan Life of Pi). Meillä oli useampi tunti aikaa, joten lähdimme tutkimaan lisää Sydneytä.

MonoRail

Halusimme kävellä Darling Harbouriin, joka on Sydneyn keskustan vasemmalla puolella tuo pienempi niemi. Darling Harbourissa on paljon satama-aluetta, mutta myös ravintoloita, kahviloita, kauppoja ja The Star -keskus, jonka sisältä löytyy hotelli, casino ja kalliiden luksusmerkkien liikkeitä. The Star olikin meidän kävelyn päämäärä. Kiersimme meren Sydney Exhibition Centren vierestä ja ihastelimme lukuisia suihkulähteitä sen lähellä.

Jano yllätti Ibiksen :)

Jatkoimme Sydney Exhibition Centeristä pohjoiseen rantaa pitkin ja seuraavaksi eteen tuli suuri ostoskeskus Harbourside Shopping Centre. Lämpötila kohosi koko ajan ja poikkesimme hetkeksi ostoskeskukseen sisälle viilentymään ja ostamaan vettä. Sitten jatkoimme vielä jonkin matkaa pohjoiseen, kunnes vastaan tuli The Star.

Kumiankka :)

Sydneyssä on paljon kivoja kävelyteitä!

The Star on hieno ja suuri rakennus Pyrmontin alueella Darling Harbourissa. Se on tunnettu kalliista hotellista ja casinostaan. Meillä oli ihan oikea syykin, miksi halusimme kävellä katsomaan The Staria: Adriano Zumbo.

The Star tarjosi hienon näköalan pääoveltaan.

Adriano Zumbo on uskomaton kondiittori. Hänellä on neljä konditoriaa/kahvilaa Sydneyn alueella ja hän on julkaissut pari kirjaa. Kriitikot ja paikalliset ylistävät Zumbon ainutlaatuista konseptia (Adriano Zumbo Pâtissier) ja toteutusta, sillä sellaista ei ole muualla Australiassa. Sekä Ranskassa että Australiassa kouluttautunut ja työskennellyt Zumbo on erikoisien jälkiruokien mestari, ja hän rikkoo rajoja niin kakuillaan kuin leivoksillaan. Jokainen jälkiruoka kertoo tarinan ja jo pelkästään niiden nimet herättävät kiinnostuksen. Aiemmin Zumbo oli kuuluisa vain paikallisten kesken, mutta esiintyminen MasterChef Australia -ohjelmassa nosti hänet koko Australian tietoisuuteen, puhumattakaan muista maista, joissa ohjelmaa esitettiin. Jos innostuit, niin TÄSTÄ pääsee tutkimaan lisää.

Hahahaaa!

Pieni Zumbon liike oli hämmästyttävä, eikä kuvat tee sille oikeutta. Joka paikka oli valaistu pinkeillä valoilla ja olo oli kuin Liisalla Ihmemaassa. Kaikki herkut hyllyissä olivat mitä kummallisemman näköisiä! Zumbo on todellinen taikuri ja rikkoo kaikkia mahdollisia rajoja ja sääntöjä, mitä vaan voi keksiä leivosten maailmassa. The Starissa oleva Zumbon konditoria on erikoinen vielä siksi, että sinne Zumbo rakennutti tavallisen kahvilan sijasta "jälkiruokajunan". Se on samanlainen kuin sushi-ravintolat, joissa annokset kulkevat liukuhihnalla asiakkaiden edestä ja hihnalta saa valita mieleisensä, mutta erotus on tietysti se, että hihnalla kulkevat jälkiruuat. Hienoa! Emme kokeilleet "junaa" (ja se aukesi vasta illaksi), vaan ostimme rasiallisen Zumbon kuuluisia macaron-leivoksia. Macaronit ovat Zumbon tavaramerkki (Zumbarons) ja tiskiltä löytyikin lukuisia eri makuja valittavaksi. Vaikean valinnan jälkeen lähdimme viereiseen puistoon kuuden macaronin kanssa.

Zumbarons ylhäältä alas: salted butter popcorn, banana passion, citrus, blackened vanilla, salted butter caramel ja malted milkshake.
Kaikki olivat mahtavan makuisia, mutta kunniamaininta popcornille ja tuolle kivalle mustalle blackened vanillalle. Ne todella yllättivät mauillaan :)

Pulu murjotti, kun se ei saanut maistiaista...


Herkullisen välipalan jälkeen palasimme takaisin Harboursiden ostoskeskukseen, jossa söimme lounasta. Ostimme taas lisää vettä, sillä ulkona oli jo ihan liian kuuma. Kävelimme kaunista siltaa pitkin Darling Harbourin puolelta keskustan puolelle ja sitten olikin jo elokuvan aika. Juuri sopivasti, sillä kuumuus vei meistä kaikki mehut. Elokuvateatterin ilmastoitu (ja vähän kylmäkin) sali teki hyvää helteen keskellä!

Lisää herkkuja! Kauppa täynnä toffeeta kaikkia mahdollisia makuja :)

Myös MonoRail kulki siltaa pitkin.


Elokuvan jälkeen menimme Chinatowniin ihmettelemään. Se sijaitsee Sydney Exhibition Centeristä vähäsen kaakkoon. Pieni Chinatown oli ihan täynnä aasialaisia ja pieniä ravintoloita. Aina, kun poikkeaa missä tahansa kaupungissa Chinatowniin, niin tuntuu kuin olisi tullut toiseen maahan. Kaikki kyltit ovat kiinaksi ja joka paikassa tuoksuu itämainen ruoka. Kun kävelimme Chinatownin päästä päähän, ilta alkoi hämärtyä ja lähdimme etsimään ruokapaikkaa. Kovasti teki mieli japanilaista ramen-nuudelikeittoa ja etsimmekin tutun Ajisen Ramen -ravintolan käsiimme ja söimme kulholliset herkullisia nuudeleita.


Vatsat täynnä ja jalat rakoilla raahustimme takaisin hotelliin. Siellä katsoimme uutisia telkkarista (mitä luksusta teltan jälkeen!) ja kuulimme, että kulunut päivä jäi historiaan kuumuutensa vuoksi. Koko mittaushistorian aikana tiistai 8.1.2013 oli Sydneyn 3. kuumin päivä, 42,3C. Huh! Siltä se tuntuikin...

Tässä kartta meidän päivän reitistä. Karttaa voi zoomata ja värikkäitä nastoja painamalla näkee paikan nimen.


View Sydney Day 1 in a larger map

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti